Беконени рулца с гъби върху картофи със сметана
Пълнен бекон с гъби, запечен върху картофи със сметана, яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 6 картофа
- 2 с.л. олио
- сол и пипер
- 3 яйца
- 100 мл млечна незаквасена готварска сметана
- 200 г кашкавал или твърда моцарела
- 8-6 печурки
- 12 ленти бекон - големи; дълги и широки
- копър
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и нарежете на жулиени. Изсипете в неголяма тава с високи бордове (може йена глас). Поръсете със сол и пипер и залейте с олиото. Разбъркайте.
2. Пъхнете картофите във фурната и пуснете на 200 градуса. Гответе 25 минути.
3. През това време в купа разбийте яйцата, добавете сметаната и разбъркайте.
4. Рендосайте си кашкавала или моцарелата и приберете в хладилник.
5. Гъбите почистете и наситнете.
6. Взимайте лента бекон, увивайте в нея част от гъбите и си подредете като заготовка.
7. Извадете тавата от фурната, намалете на 180 градуса печката и залейте картофите със сметаново-яйчения сос. След това поръсете половината от кашкавала/моцарелата. Оргоре подредете рулцата и върху тях поръсете останалия кашкавал.
8. Върнете обратно в печката за 30 минути.
9. След изваждане поръсете с наситнен копър и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ