Карамелизирано печено зеле за мезе
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2053
Зеле на фурна с мед и соев сос.
Бон Апети
Излъчен на 12.02.2016
Печеното зеле е страхотна гарнитура или зимно мезе без мръвка. Лора и Стоян ни запознават с традиционна шведска рецепта за кафяво зеле, като обясняват, че това не е сорт зеле, а начин на приготвяне на зеленчука, който прави листата му много подходящи за компания към чаша червено вино. И наистина е така - само си представете вкуса на запечено на фурна зеле с карамелена медена коричка и приятна соленост от соев сос - готви се лесно и е подходящо за всякакви поводи.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ