Регистрация

Чесново печено къдраво зеле

Чесново печено къдраво зеле
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 6515

Хрупкаво зеленце на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 листа къдраво зеле (почистено), нарязано на парченца
  • 4 с. л. ябълков оцет
  • 2 с. л. зехтин
  • щипка чесън на прах
  • лют червен пипер на вкус
  • сол кошер

Начин на приготвяне:

1.  Разбийте оцета и зехтина докато се смесят.

2.  Намажете изцяло и двете страни на всяко парче зеле и ги поставете на пергаментова хартия в тава за печене. Поръсете с чесъна на прах, лютивия пипер и щипка кошер.

3.  Печете в предварително загрята фурна на 180ºС 10-15 минути или докато листата не покафеният. Разбъркайте по средата на готвенето, за да стане хрупкаво и от двете страни.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous13-03-2014
Зареждат рядко в моя плод и зеленчук. Пробвай на най-близкия и голям пазар до мястото където живееш.
anonymous13-03-2014
От къде мога да намеря къдраво зеле?

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта