Чесново печено къдраво зеле
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 6515
Хрупкаво зеленце на фурна.
Необходими продукти:
- 10 листа къдраво зеле (почистено), нарязано на парченца
- 4 с. л. ябълков оцет
- 2 с. л. зехтин
- щипка чесън на прах
- лют червен пипер на вкус
- сол кошер
Начин на приготвяне:
1. Разбийте оцета и зехтина докато се смесят.
2. Намажете изцяло и двете страни на всяко парче зеле и ги поставете на пергаментова хартия в тава за печене. Поръсете с чесъна на прах, лютивия пипер и щипка кошер.
3. Печете в предварително загрята фурна на 180ºС 10-15 минути или докато листата не покафеният. Разбъркайте по средата на готвенето, за да стане хрупкаво и от двете страни.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ