Регистрация

Карамелизирана пикантна кайма в масло

Карамелизирана пикантна кайма в масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3040

Тежко люто месно мезенце за червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ястието е подходящи в два случая – когато зимата е в разгара си и искате да си хапнете нещо тежичко, което да ви подкрепи в студовете и да ви помогне да преглътнете чаша вино за сгряване или пък когато настъпят онези деликатни женски дни от месеца, в които небцето жадува за смесица от силни противоположни вкусове. Ястието не е особено полезно, защото се пържи, а маслото е висококалорично, но пък рецептата е така вкусна, че си заслужава поне веднъж да забравим за кантара.

Необходими продукти:

  • 600 г кайма смес
  • 1 голяма глава стар лук или връзка пресен лук
  • 100 г стафиди
  • 50 г масло
  • 4 ч.л. кафява захар
  • малко чили сос или лют пипер
  • соев сос

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука и го запържете в маслото съвсем леко.

2. Добавете каймата и я наситнете с помощта на вилица или дървена шпатула, докато се разпадне на малки късчета.

3. Пържете при непрестанно разбъркване около 5 мин., след което добавете стафидите.

4. Запържете още минута – две и овкусете със соев и чили сос или лют пипер.

5. Добавете кафявата захар, размешайте добре и махнете от огъня.

6. Поднесете с чаша тежко червено вино, охладено до около 10-12 градуса и се насладете на уникалната комбинация.

 

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта