Как се прави маршмелоу у дома
Домашни бонбони маршмелоу с карамел и ванилия.
Маршмелоу сладкишите изглеждат с необяснима консистенция и приличат на десерти, създадени по-скоро в лаборатория, отколкото в кухня или сладкарско ателие. Но това е само визия, зад която се крие разбит карамел с набъбнал желатин. И естествено - може да се направи маршмелоу вкъщи. Как - показват в канала Sugar Crystal Kitchen.
Заредете се с 1 и 1/2 пакета желатин, 100 мл мед, 100 мл вода, 150 г бяла захар и 50 г кафява захар. Остават ви щипка сол и аромат по избор - ванилия, ром, цитрус или друго. С това набавянето на съставки приключва и можете да преминете към готвенето.
Желатинът се накисва във водата за 15 минути. Двата вида захар, солта и меда се разтапят на карамел. Следва да разбиете набъбналия желатин във водата с миксер и после постепенно да добавяте карамела. Бийте до получаването на бял лепкав крем, подобен на меренг. Ароматизирайте с ванилия или друго по избор.
Получената смес се прехвърля в тава, покрита с намазнено алуминиево фолио. Поръсва се с пудра захар. Оставя се да почива за минимум 3 часа. А после се реже на квадрати с добре намаслен нож, защото е доста лепкава. Парчетата се овалват в смес от равни количества пудра захар и царевично брашно, за да не лепнат. Оттръскват се и са готови за хапване. Гледайте във видеото как точно трябва да се получи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ