Как да си направим домашен течен шоколад Нутела
Домашен шоколад за мазане с много ядки.
Заглеждали ли сте се в опаковката на шоколадите, които си купувате от хранителната верига? За съжаление разбираме, че в любимия детски десерт има няколко Е-та и вредни консерванти, с които производителите тровят и най-малките. Разбира се, това не важи за абсолютно всички шоколади, но повечето не биха ви зарадвали с чистота на съдържанието. Затова отново стигаме до извода, че домашно направените сладкиши са далеч по-полезни от купените. И ако вашето дете отново се дърпа с просълзени очи към какаовия десерт, то ето как да му го приготвите вкъщи.
Трябва да смесите в блендер 250 грама запечени лешници с 1 с.л. течна ванилова есенция, 100 грама чисто какао на прах, 150 грама пудра захар и 50 мл растителна мазнина. Само с няколко натискания на бутона на пасатора вече ще имате страхотен течен шоколад с ядки и без консерванти. Толкова е лесно, че не си заслужава да тровите себе си и близките с купешките продукти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ