Детски шоколад със сухо мляко
Домашен течен шоколад с масло и сухо мляко.
Вкусен детски шоколадов крем с масло и мляко - това е спомен от ранната младост на Иван Звездев, който се възражда в кухнята, за да върне сладките безгрижни мигове. Сладкишът се прави с качествени млечни продукти, затова и е богат на полезни съставки, без да съдържа вредни мазнини, консерванти и оцветители.
Първо в касерола се кипва прясно мляко с масло и захар. Щом сместа стане еднородна, отива в купата на пасатора. Добавя се какао на прах и се пюрира до гладкост. После постепенно се вкарва голямо количество сухо мляко. Пюрира се докато се превърне в лъскав течен шоколад. Разпределя се в малки чашки (не бива да се слага голямо количество, защото кремът е тежък - 60-80 мл е достатъчно). Охлажда се на стайна температура и се хапва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ