Кадън Боду - турски кюфтета с кайма и ориз
Кюфтета от телешко месо с лук и ориз.
Бон Апети
Излъчен на 28.06.2016
Кюфтета Женски бедра - така се казват месните телешки топчета, които представляват пържени кюфтета на тиган, приготвени по оригинална турска рецепта. Част от каймата се запържва с лука за кюфтетата и след това се смесва със сурова кайма и сварен ориз. След добавката на подправки, от така приготвената запръжка се оформят кюфтенца. Този маниер на правене на месни хапки е непознат за българската кухня, но крави телешките топченца още по-пухкави и апетитни. Останалото е познато - овалване в брашно и пържене на маслена баня. Ако ви се струва интересно - опитайте, като си подберете и подходящ сос за поднасяне. На мен лично ми липсва нещо лютичко в това ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ