Йогурт с бял шоколад и малини
Бърз десерт с цедено кисело мляко, шоколад, малини и аромат на мента и ванилия.
Бон Апети
Излъчен на 08.09.2017
Лесен и вкусен десертен крем от цедено кисело мляко показват Лора и Стоян, като правят шоколадов йогурт с плодове и мента, който ухае на ванилия и непретенциозно се сервира в чашки, които гарантират красива визия без усилия. Това е хитра идея как се прави десерт в последния момент, защото можете да го спретнете непосредствено преди гостите да почукат на вратата.
На водна баня се разтапя натрошен бял шоколад. Не го правете директно на котлона, както са свикнали повечето домакини. Белият шоколад има нисък градус на топене и лесно ще загори, ако решите да минете по бързата процедура. А докато сладкото удоволствие се размеква, можете да си направите малините.
Плодовете се измиват и отцеждат. Ако не харесвате малини, опитайте с ягоди, но ще трябва да ги нарежете на четвъртини или по-малки парченца, за да пуснат по-лесно соковете си. След това се овкусяват с мед и се ароматизират с пакетче бурбонска ванилова захар и наситнена прясна мента. Разбъркват се и остават да чакат своя ред на финала на десерта.
Цеденото кисело мляко на стайна температура се разбърква първо самостоятелно, а после и с белия шоколад до хомогенност. Пресипва се в коктейлни или десертни чаши и отгоре се залива с малиновата покривка. Можете да украсите с цяло листенце мента преди поднасяне или да направите захарен ринг на чашата, като намокрите отвора й и го потопите в купичка захар. Готово - вече имате десерт.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ