Италиански пай с яйца и зеленини
Пищна баница с плънка от сирена и цели жълтъци.
Бон Апети
Излъчен на 17.04.2017
Торта Паскуалина е италиански пай със сирена и силен аромат на масло, който по традиция се готви на трятия ден от Великден. Това обаче не пречи да си го направим във всеки един момент, когато искаме да си го хапнем и сме се заредили с необходимите продукти. Тази солена торта носи пролетно настроение и е способна да засити шест гладни гърла, които пък ще могат да се порадват на изискана баница с плънка от луксозни сирена и цели яйчени жълтъци.
Първо в масло се запъжрват зеленините - пресен лук, киселец и спанак, а после се смесват с рендосани сирена - пекорино романо и рикота. Можете да импровизирате като добавите бяло или пък синьо сирене, замените с кашкавал и въобще изберете млечен продукт, който добре връзва вкуса ви с тази рецепта. Към сместа от сирена и зеленища се слагат яйца за спойка и плънката е готова. Следва да намажем точени кори обилно с масълце и да ги подредим по начина, по който Лора и Стоян показват във видеото.
Пълним пая със сиренената смес, овкусяваме с индийско орехче, но това не е всичко. В нея се правят шест гнезда, в които се слага по един суров яйчен жълтък. Баницата се завива като пай и се пече за 40-тина минути, а след това получаваме апетитна италианска храна, в която продуктите си партнират идеално за усещането за съвършен вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ