Регистрация

Паста-пай с шунка и чедър

Паста-пай с шунка и чедър
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3834

Паста с наденичка или шукна, запечатана под плътна завивка от сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 шепи паста (по-добре става с прясна, но и със суха се получава)
  • сос за паста (направете си собствен или вземете готов буркан)
  • 200 г доброкачествена шунка или доброкачествена наденичка
  • 400 г сирене чедър

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса.

2. Сварете пастата според инструкциите на опаковката.

3. Ако ползвате наденичка, изпържете я в малко олио, докато покафенее и я нарежете на малки парченца.

4. Ако ползвате шунка, нарежете 3 или 4 парчета на малки парченца.

5. Сложете пастата в съд и разбъркайте соса с нея.

6. Добавете наденичката или шунката при пастата и соса и разбъркайте добре.

7. Настържете голямо количество сирене и разстелете отгоре.

8. Сложете във фурната за 20 минути или докато сиренето покафенее приятно.

9. Извадете и сервирайте в затоплени чинии.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта