Италиански боровинков пай
Хрупкав пай с диви плодове.
Необходими продукти:
За коричката:
- 2 ч.ч. обикновено брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. мазнина за сладкиши
- 1/2 ч.ч. вода
За пълнежа:
- 1 ч.ч. леко сирене рикота
- 2 яйца
- 3 с.л. захар
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 ч.ч. неподсладени замразени боровинки, размразени преди употреба
- 1 ч.ч. малини, измити
Начин на приготвяне:
На коричката:
1. В голяма купа, смесете брашното и солта.
2. Нарежете мазнината за сладкиши и разбъркайте докато заприлича на едра галета.
3. Прибавете вода, докато се оформи топка. Разделете тестото на половинки и оформете топчици.
4. Увийте в найлон и оставете в хладилник за 4 часа или за през нощта.
5. Разточете върху набрашнена повърхност.
На пая:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Сложете сиренето в купата на блендер и пюрирайте до кремообразна смес.
3. Прибавете яйцата, захарта и ванилията и разбъркайте до хомогенност.
4. Разпределете плънката върху коричката за пай и печете около 45 мин.
5. Охладете пая и подредете плодовете отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ