Испнаска салата с домати, чоризо и царевица
Пържено чоризо с домати и печена царевица.
Бон Апети
Излъчен на 28.06.2018
Наяждаща салата, подходяща за лятно основно или вкусно мезе правят Лора и Стоян, като залагат на комбинацята от домати с печена царевица и пържени наденички. Получава се апетитна питателна храна, която се подлютлява, за да се заиграва със сетивата.
Първо царевицата се обтрива със зехтин и се пече на грил тиган, скара или барбекю. Следва да се орежат зърната ѝ. А докато тя се готви можем да си направим и голяма част от останалите стъпки за салатата. Чоризото или друг вид богата на подправки наденица се реже на кръгчета и се запържв двустранно. След това се поръсва с намачкан чесън и се пресипва в съд, където да се охлади.
Доматите се белят и се нарязват на кубчета. Червеният лук се реже на полумесеци. Магданозът се настинява. В купа се смесват царевицата с доматите, чоризото, магданоза и лука. Добавя се чипотле или друг вид наситнена люта чушка по желание, покапва се със сок от лайм или лимон и с малко зехтин. Готова е за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ