Испански понички с пудра захар
Чуро - испански понички, пържени на маслена баня.
Необходими продукти:
- 250 мл вода
- 1/4 ч.л. сол
- 125 г обикновено брашно, пресято
- 250 мл олио
- пудра захар или канелена захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Сложете брашното в огнеупорна купа и заделете.
2. Смесете водата и солта в тенджерка.
3. Оставете да кипне и изсипете брашното.
4. Разбърквайте докато се оформи меко тесто и започне да се отделя от стените на съда.
5. Изсипете тестото в сладкарски пош с голям накрайник.
6. Изстискайте директно в сгорещено олио или върху намаслена хартия за печене, от която плъзнете поничките направо в горещата мазнина.
7. Изпържете на маслена бяня до златисто.
8. Отцедете върху кухненска хартия.
9. Поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ