Иранска ечемичена супа
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5219
Супа с ечемик, нахут и леща по ирански.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ечемик
- ½ ч.ч. зелена или червена леща
- 6 ч.ч. вода
- 2 средни глави лук, нарязан
- 2 с.л. зехтин или слънчогледово олио
- 1 с.л. сушена мента или магданоз
- 1 ч.л. куркума
- ½ ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб
Начин на приготвяне:
1. Сложете всичко в тенджера и оставете да заври на умерен огън.
2. Варете на слаб огън за 1¼ час, като разбърквате от време на време.
3. По желание може да запържите лука в олио преди да го добавите в съда.
4. Също така може да прибавите 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб малко преди сервиране.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ