Регистрация

Индийско пиле тандури

Индийско пиле тандури
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4910

Пиле с три микса от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пиле (средно голямо), цяло (и на парчета става)

Подгответе три броя миксове подправки по следния начин:

Микс подправки 1:

  • джинджифил/чеснова паста – 2 ч.л.
  • зелена папая паста – 1 ч.л.
  • индийско орехче на прах – 1 щипка
  • кимион на прах – половин ч.л.
  • сол на вкус

Микс подправки 2:

  • мас – 100 гр (разбита)
  • олио 1 с.л.
  • оцет 1 с.л.
  • чили на прах – половин ч.л.

Микс подправки 3:

  • пипер на прах 1 ч.л.
  • зелен кардамон на прах – ¼ ч.л.
  • лимонов сол – 1 с.л.
  • олио 1 с.л.
  • червено чили на прах ¼ ч.л.

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте добре пилето, после го подсушете с кухненска или хартиена кърпа.

2. Надупчете пилето с вилица или нож.

3. Мариновайте в Микс подправки 1 за 4-5 часа (най-добре за през нощта).

4. Натрийте пилето с Микс подправки 2 и го оставете за 15 минути.

5. Извадете пилето от маринатата и сложете в намазнена тава. Изсипете половината марината отгоре и печете на 180 градуса за 20 минути.

6. Извадете тавата от фурната и обърнете пилето обратно. Залейте с останалата марината и печете още 15 минути на 160 градуса.

7. Смесете съставките от Микс подправки 3 и сложете върху пилето. Печете още 5 минути.

8. Извадете и сервирайте горещо с лук и лимонови резени.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта