Пиле Тандури с билки
Средно | Порции 3
| Видяна: 3621
Индийска рецепта за пилешки гърди.
Необходими продукти:
- 3 пилешки гърди
- 2 с.л. къри на прах
- смлян кимион
- смлян кориандър
- 1 стрък листа къри
- 1 стрък китайски магданоз
- смлян риган
- сушена билкова смес (босилек, мексикански риган, сушени домати, розмарин и др.)
- сол
- захар
- саламурено сирене
- зехтин
- едро смлян червен пипер
- мед
Начин на приготвяне:
1. Обезкостете пилешкото и отстранете кожата. Нарежете на големи ленти.
2. Измийте и нарежете листата къри и магданоза.
3. Мариновайте пилешкото с необходимите продукти. Сложете достатъчно сирене, защото именно то обогатява вкуса.
4. Заделете в хладилника за няколко часа и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180ºС за около 30 мин.
Най-важните съставки
босилек, захар, зехтин, кимион, кориандър, къри, магданоз, мед, пилешки гърди, риган, розмарин, сирене, сол, сушени домати, червен пипер
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ