Инволтини с патладжани и моцарела
Патладжанени рулца със сирене.
Необходими продукти:
- 2 патладжана, нарязани по дължина на ивици с дебелина 0,5 см.
- 1 малка глава лук, нарязана на кубчета
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 4 малки домата, нарязани на кубчета
- 1 ч.л. риган
- 1,5 с.л. олио
- 100 г моцарела
- шепа шамфъстък
- шепа маслини
- 1 консерва аншоа
- черен пипер
- 200 г макарони пенне, фузили или друга паста по избор
Начин на приготвяне:
1. Намажете ивиците патладжан с олио и ги запечете на скара, докато придобият златистокафяв цвят и от двете страни. Махнете ги от скарата.
2. Нагрейте останалото олио в тиган, добавете чесъна и лука, пържете 2 мин. Добавете доматите и пържете още 5 мин.
3. Поръсете с риган и черен пипер.
4. Сварете макароните според указанията на опаковката. Изцедете ги от водата и ги оставете да изстинат.
5. Сложете макароните в огнеупорен съд.
6. Залейте ги с доматения сос.
7. Сложете парче аншоа и малко моцарела в единия край на един резен патладжан и го навийте.
8. Повторете същата процедура и с останалите резени патладжан.
9. Сложете ги върху доматения сос.
10. Поръсете с останалата моцарела, с маслини и шамфъстък.
11. Печете няколко минути във фурна на 160°С, докато моцарелата се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ