Импровизиран борш с наденички
Зеленчукова супа с наденица, картофи, моркови и цвекло.
Необходими продукти:
- 1 глава цвекло
- 1 голям морков
- 100 г зеле
- 3 картофа
- 1 глава лук
- 4 наденички
- 1/2 връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте цвеклото, сгорещете олиото и запържете цвеклото в мазнината заедно със захарта и оцета.
2. Сложете тенджера с 1,5 литра вода да заври.
3. Картофите нарежете на малки кубчета и ги пуснете във водата.
4. Рендосайте моркова и го добавете в супата.
5. Наситнете лука и изсипете и него при останалите зеленчуци.
6. Когато картофите са почти готови, добавете наситненото зеле.
7. В тигана от пърженето на цвеклото сгответе и наденичките, които сте нарязали на полумесеци или кръгчета.
8. Добавете наденичките и цвеклото в тенджерата и овкусете с подправки.
9. Сервирайте с наситнен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ