Зимно свинско с тиква в гювеч
Печено свинско с тиква и домати.
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо
- 400 г почистена тиква
- 7-8 чери домата
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- 1/3 ч.л. джинджифил на прах
- няколко скилидки чесън
- 1-2 чушки (никак не са задължителни)
- 2 дафинови листа
- растителна мазнина (олио или зехтин)
- 100-120 мл вода
- 2 с.л. доматен концентрат
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Свинското нарежете на хапки и овкусете със сол и пипер. Покапете с мазнина и запържете месцата за 2 минути на силно сгорещен тиган. Прехвърлете в гювеч или тава с все мазнината, отделила се при готвенето.
2. Тиквата нарежете на парчета и добавете в съда с месото.
3. Добавете още чушките на полумесеци, разполовените доматчета, нарязания на едро лук, целите скилидки чесън с все люспата, дафиновите листа.
4. Разбийте доматения концентрат във водата. Залейте ястието, поръсете с джинджифил, сол и пипер, покапете с мазнинка и похлупете или завийте с алуминиево фолио.
5. Гответе 1:30-2 часа на 180 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ