Регистрация

Зимна салата с цвекло и рукола

Зимна салата с цвекло и рукола
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1211

Печено цвекло с рукола, магданоз и чеснов дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 глави цвекло (не много големи)
  • 40 г рукола
  • връзка магданоз
  • 3 с.л. оцет

За дресинга:

  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. едрозърнеста или целозърнеста горчица
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1/3 ч.л. сол
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Цвеклото измийте добре, надупчете с вилица и всяка глава поставете в отделен лист алуминиево фолио. Покапете с по 1 с.л. оцет и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40-45 минути. Охладете след изваждане от фурната.

2. Първо нарежете цвеклото на колелца, а след това колелцата на тресчици. Прехвърлете в купа. Работете с ръкавици, за да не боядисате ръцете си.

3. Листата на магданоза и руколата добавете към цвеклото - руколата цяла, а магданоза - наситнен.

4. В купичка смесете намачкания или минат през преса чесън с горчицата, солта, оцета и зехтина. Залейте салата и разбъркайте. Дръжте в хладилник до момента на сервирането.

 

Източник: YouTube/Это Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта