Цвекло с нахут и нар
Салата с нахут, варено цвекло и семена нар.
Необходими продукти:
- 1 консерва нахут (около 250-320 г чисто съдържание на нахута)
- 2-3 глави цвекло (около 350 г общо)
- 2 нара
- 3 с.л. зехтин Extra Virgin
- сокът на половин лимон
- сол на вкус
- китка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сварете цвеклото или директно си купете сварено и вакуумирано.
2. Ако ви се занимава, обелете нахута. Можете да го приберете в голям буркан, да залеете с вода до половината на буркана и да раздрусате силно. Така люспите ще се отделят от зърната. Можете и да пропуснете тази стъпка.
3. Разрежете наровете на две части. Напълнете леген или купа с вода, потопете половинка от плода и с ръце отчоплете зърната. Така цапа най-малко.
4. В купа рендосайте цвеклото на едро ренде, добавете зърната нахут, отцедените от водата семена нар и овкусете с лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
5. Поднесете с листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ