Зимна салата с кус-кус и портокали
Предястие с тестени топчета, плодове, зеленчуци и ментов дъх.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. кус-кус
- 1 сладка чушка
- 1 краставица
- 2 портокала
- 1/2 ч.л. лимонова кора
- стафиди
- суха мента
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте кус-куса в гевгир под течаща вода и след това го залейте с вряла вода и оставете под капак за 20 минути докато се раздуе. След това го отцедете и пресипете в купата, кудето ще сглабяте салатата.
2. Краставицата нарежете на лентички.
3. Чушката - на тънки полумесеци.
4. Портокала обелете, нарежете на парчета и добавете при зеленчуците заедно с потеклия при рязането сок.
5. Стафидите нарежете с нож на хапки. За да не лепнат по острието, го намокрете със студена вода.
6. Добавете мента, лимонова кора, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ