Салата с медено цвекло, спанак, грах и скумрия
Зимна салата с витаминозни зеленчуци, грах и дресинг от мед и лайм.
Бон Апети
Излъчен на 15.12.2015
През студените месеци тялото има нужда от витаминозна храна, която същевременно да е лека и прочистваща от тежките български гозби, които се хапват щом температурите станат отрицателни. Предложение за полезно, лесно за приготвяне, зимно и засищащо ястие е днешната салата, в която се смесват печено цвекло, пресен червен лук, спанак и грах от консерва. Допълнителни витамини и минерали откриваме и в дресинга, направен от мед и лимонов сок, а за да е салатата наистина питателна, на финала й добавяме риба (Лора и Стоян използват пушена скумрия, но вие можете да опитате и с риба тон или сьомга, както и да добавите варени яйца и крутони, с които хубаво да се нахраните).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ