Зимен ордьовър Пингвин с риба и маслини
Предястие за студените дни с майонеза, риба, яйца и ориз.
Необходими продукти:
- 100 грама сварен ориз
- 150 грама кашкавал
- 5 варени яйца
- 150 грама филе от риба в собствен сос или пушена риба
- маслини на вкус
- моркови (сурови или варени за украса)
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте рибата, ако е в собствен сос, ако не е - нарежете я на малки кубчета и сложете на дъното на чиния. Покрийте с част майонеза.
2. Отгоре сипете ориза, осолете го по желание и сложете майонеза.
3. На трети ред рендосайте варените яйчени жълтъци и намажете отгоре с майонеза.
4. Следва рендосания на едро ренде кашкавал и върху него отново майонеза. Този път обгърнете с майонеза целия ордьовър.
5. Накрая рендосайте равномерно белтъците от сварените яйца така, че салатата да изглежда като с пухчета.
6. Ако желаете да направите украсата от снимката, използвайте разполовени черни маслини без костилка и парченца от морков за клюн и крачета. Можете да импровизирате и с друга декорация според случая и фантазията си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ