Зимен кекс със сушени плодове
Ябълков кейк със стафиди, сушени кайсии и сини сливи.
Бон Апети
Излъчен на 17.01.2017
Готвим пълнозърнест орехов сладкиш с пресни ябълки и сушени плодове. Помнете, че към микса от стафиди, сушени сини сливи и сушени кайсии, предложен от водещите, можете да добавите още видове плодове като сушени боровинки, папая, годжи бери и други. Те се нарязват и се накисват в бренди. Пълнозърнестото брашно се смесва с част от смлените орехи и бакпулвера. Тези сухи съставки след изпичане имат ронлива хрупкава текстура, в която се крие очарованието на сладкиша. Следва разбиването на яйцата, които се подслаждат със захар, ароматизират с ванилия и в тях се добавят останалите продукти и нарязани на кубчета пресни ябълки. Отгоре поръсваме с остатъка от смлените орехи. Изпичаме сладкиша в застлана с пергаментова хартия тава и по желание го поднасяме със сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ