Кексчета Колибри с плодове
Къпкейкове с банан и ананас.
Необходими продукти:
За около 24 мини кексчета в чашка.
- 100 г обикновено брашно
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. смляна канела
- щипка сол
- 1 яйце
- 100 г захар
- 1/3 ч.ч. слънчогледово олио
- 2x1/3 ч.ч. намачкани банани
- 50 г кокосови стърготини
- 100 г отцеден, стино нарязан ананас
За лимоновата глазура с крема сирене:
- 100 г крема сирене
- 100 г масло, на стайна температура
- 3 ч.л. пудра захар
- 1 1/2 ч.л. лимонов сок
(забележка: прибавете още пудра захар, ако не е достатъчно сладко и още лимон, ако е необходимо)
За украсата:
- настърган кокос
- настърган препечен кокос
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурна с вентилатор 180°С.
2. Смесете брашното, содата, канелата и солта, пресейте и заделете.
3. Разбийте яйцето и захарта до побеляване.
4. Прибавете олиото и разбъркайте хубаво.
5. Сложете банана и ананаса и разбъркайте.
6. Прибавете всички сухи съставки (брашното, кокоса и др.) и смесете, но не прекалено.
7. Напълнете чашките за кексчетата почти до ръба, тъй като течното тесто няма да се надигне много по време на печене.
8. Печете за около 15 мин.
9. За глазурата разбийте всички необходими продукти на гладка смес.
10. За да препечете настъргания кокос за украсата, разпръснете в тавичка за печене и оставете във фурната до златисто-кафяво. Внимавайте, защото са необходими само няколко минути, за да се препекат стърготините.
11. С помощта на шпатула, покрийте изпечените кексчета с глазурата и поръсете с кокос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ