Зелен фасул с чесън и подправки
Гарнитура за месо и морски дарове.
Neobhodimi pродукти:
- 1 кг. зелен фасул – пресен, измит и почистен от краищата
- 1 с.л. морска сол за готвене
- ½ ч.л. зехтин
- ½ ч.л. масло
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 с.л. пресен босилек, нарязан на дребно
- 1 с.л. пресен магданоз, нарязан на дребно
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. лют червен пипер кайен
- 1 ч. гъби, нарязани на тънки филии
- 1 с.л. сос „Уорчестър“
- 1 с.л. балсамов оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
*Това е гарнитура за всякакъв вид месо или морска храна. Можете да я сервирате и с ориз или кускус като основно ястие. Остатъците от ястието може да се сервират охладени с листа прясна салата, нарязан домат и малко балсамов оцет.
1. Сипете вода в голяма тенджера и изчакайте да заври. Подсолете я с 1 с.л. сол. Изсипете зеления фасул и го сварете, докато стане крехък, но не и мек. Извадете фасула от водата и го охладете под течаща вода.
2. Загрейте зехтин и масло в голям тиган и изсипете фасула вътре. Пържете 3-4 минути. Добавете чесън, подправки и сол. Пържете 1 минута и добавете сос „Уорчестър“ и балсамов оцет. Разбъркайте. Най-накрая добавете гъбите, разбъркайте и покрийте тигана за 1 минута. Изключете котлона и оставете съда покрит за 2 минути. Сервирайте ястието горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ