Зеленчуков конфитюр
Лесно | Порции 1
| Видяна: 2372
Конфитюр от моркови.
Необходими продукти:
- 1 морков
- 2 стръка целина (без листата)
- 1 средна глава лук
- 1 ч.л. кафява захар
- 1.5 ч.л. морска сол
- 0.5 ч.л. сушен риган
- 1 дафинов лист
- 1 лента лимонова кора (обелена с белачка, голяма колкото дафиновия лист)
- черен пипер
- 0.5 ч зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука, целината и моркова на кубчета с големина 0.5 см. Смесете с останалите необходими продукти и сложете в огнеупорен съд. Зеленчуците трябва да са изцяло покрити с олио и да се пекат на слаб огън - във фурна на 110°C за около 4 часа.
2. Когато се изпече, прехвърлете зеленчуците и всичкото олио в стерилизиран буркан. Зеленчуците трябва да се издържат в хладилника месеци.
Най-важните съставки
дафинов лист, зехтин, кафява захар, лимонова кора, лук, моркови, морска сол, риган, целина, черен пипер
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 4 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ