Зеленчукова супа топчета с пилешко
Пилешка супа топчета с моркови и целина.
Необхоими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди (направо с кожата и костите, ако ли не - намерете си и пилешки кокали)
- 1 яйце
- 1/2 връзка магданоз
- черен пипер и бахар на зърна
- дафинов лист
- 1 тиквичка
- 1 стебло целина
- 1/2 глава лук
- 1 неголям морков
- сол и черен пипер на вкус
- 20 г масло
- кориандър или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Почистете пилешкото месо и го минете през месомелачка заедно с 1/2 връзка магданоз. Можете да добавите и още пресни подправки на вкус. Добавете яйцето, сол и пипер към пилешката кайма и замесете. След това приберете в хладилник.
2. Сложете пилешките кости или остатъци да се сварят във вода, заедно с бахара, черния пипер и дафиновия лист. Когато бульонът е готов, го прецедете.
3. Лука наситнете, моркова, целината и тиквичката нарежете на кубчета.
4. Сгорещете маслото в тенджера и запържете в него лука. Щом започне да потъмнява леко, добавете моркова и целината и гответе още малко. Залейте с бульона и оставете да кипне. Добавете тиквичката и оставете да ври докато се развари. Добавете сол и пипер на вкус.
5. Намокрете със студена вода две лъжици. С едната гребвайте от пилешката кайма, а с другата дооформяйте кюфтенцето и го пускайте внимателно във водата. Можете да опитате и с мокри ръце.
6. Оставете супата да ври докато се сготвят топчетата.
7. Сервирайте поръсена с наситнен пресен кориандър или магданоз. Можете да добавите и лъжичка заквасена сметана по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ