Зеленчукова супа с картофи, тиквички и моркови
Постна нискокалорична супа със сезонни зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 5 моркова
- 3 глави кромид лук
- 3 картофа
- магданоз
- 2 литра вода
- растителна мазнина и сол на вкус
- сметана или крутони по желание за гарниране
Начин на приготвяне:
1. В тенджера сипете водата и оставете да заври.
2. Нарежете на малки кубчета тиквичката и картофите.
3. Морковите нарежете на кръгчета, а лука - на полумесеци.
4. Изсипете зеленчуците във врящата вода и добявете олио и сол на вкус.
5. Разбъркайте. Зеленчуците трябва да са напълно сварени, така че проверявайте периодично и не бързайте да снемате супата от огъня.
6. След като супата е готова, поръсете с пресен магданоз и поднесете със сметана или крутони, ако желаете.
Рецептата е от личния архив на нашата приятелка и брилиянтен кулинар - Павлина АТАНАСОВА!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ