Зеленчукова пица с тиквички и чушки
Веганска пица със зеленчуци и домашен доматен сос за пици.
Необходими продукти:
- 400 г готово тесто
- 2 домата
- 2 скилидки чесън
- 1 тиквичка
- 1 зелена и 1 червена чушка
- 1 люта чушка по желание
- 1 глава лук
- 2 с.л. зехтин
- сух риган
- пресен босилек
- сол
- моцарела, кашкавал или вегански кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
1. Доматите обелете и рендосайте. Изсипете получения сос в цедка и оставете да се откапе водата. Прехвърлете в купата на пасатора, добавете чесъна и 2-3 листа босилек и пюрирайте. След това овкусете със сол и сух риган.
2. Разстелете тестото в намазнена с 1 с.л. зехтин тава. Отгоре намажете с още една с.л. зехтин. Разпределете доматения сос като оставите борд.
3. Измийте добре тиквичката и чушките. Нарежете на шайби. Обелете лука и нарежете на кръгчета. Разделете пръстените.
4. Наредете лука, чушките и тиквичките върху пицата. По желание поръсете с рендосана моцарела, кашкавал или вегански кашкавал. Можете да не слагате сирене. Така ще остане постна и тиквичките ще се сготвят по-добре.
5. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20-23 минути. Щом бордовете хваната кора, значи е готова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ