Зеленолистна салата с пармезан и крутони
Салта от листни зеленчуци с домашни крутони и пармезанова поръска.
Необходими продукти:
- 1 пакет бейби спанак от 125 г
- 6 листа салата айсберг
За крутоните:
- 3 филии хляб
- 2 с.л. зехтин
- сол и риган на прах
За дресинга:
- сока на 1 лимон
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. горчица
- 2 с.л. зехтин Extra Virgin
- сол
- 30 г пармезан за поръска
Начин на приготвяне:
1. Листата измийте и махнете водата от тях с тръскане или с центрофуга за отцеждане, ако имате. Разпределете спанака в две големи салатени чинии. Отгоре накъсайте айсберга.
2. Филийките хляб нарежете на кубчета. Разпределете без да се застъпват в тава, застлана с хартия за печене. Покапете със зехтина и поръсете сол и риган на прах. Печете за 12 миути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
3. Пригответе дресинга като смесите лимоновия сок с меда, горчицата и зехтина. Посолете.
4. Покапете зеленчуците с дресинга. Отгоре разпределете охладените крутони и на финала рендосайте пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ