Зелена салата с пилешко и авокадо
Засищаща салата с листни зеленчуци и два вида месо.
Бон Апети
Излъчен на 24.04.2017
Салата, достойна да бъде основно ястие през топлите дни и леките диети се спретва в кухнята на Лора и Стоян, където два вида месо се смесват с ароматен чесново-горчичен меден дресинг и голямо количество пресни зеленчуци, за да се получи вкусова питателна идилия, която да ви помогне в свалянето на някое и друго килце.
Първо се прави дресинга, който ще послужи и за марината на пържоли от пилешки бутчета. За него се смесва намачкан чесън с горчица, сол, оцет и риган, а след това се налива зехтин екстра върджин. С половината от този сос се намазва месото и се оставя за 4 часа в хладилник да се овкуси. Другата част се заделя за заливка на салатата. Ако не искате всичко в кухнята да замирише на чесън, увийте купите със стреч фолио.
Следва да се заемем с бекона, като го нарежем на кубчета и го запържим. После го оставяме да се отцеди върху домакинска хартия. А след това минаваме към зеленчуковата част като нарязваме маруля, червен лук, краставица, чери домати и авокадо. После запичаме маринованото пилешко и го наситняваме. Поднасяме всичко заедно и имаме страхотен обяд или вечеря с полезни за тялото вещества и сравнително малко калории. А колко е вкусно - могат да кажат само опиталите го. Вижте как да си направите тази салата, за да влезете в групата на насладилите се на вкуса й.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ