Регистрация

Зелеви сарми с пилешки дробчета



Зелеви сарми с пилешки дробчета
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1796

Зелеви сарми в гювеч с пилешко и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сарми от кисело зеле с плънка от ориз, пилешки дробчета и парчета пилешко, запечени в земен гювеч - това е зимна идилия, която се готви в Кухнята на Звездев, а рецептата е спомен за българските кулинарни традиции.

Първо се прави оризовата плънка като се запържва наситнен лук, добавя се ориз, вода и червен пипер и се оставя зрънцата да поемат течността. Залива се  с доматен сос, добавят се пилешки дробчета, нарязани на 2-3 и се овкусява с чубрица. След 10-тина минути се дърпа от огъня и се оставя под капак да почине.

Пилешки бутчета се почистват от кокалите и се режат на големи парчета. Кокалите се редят на дъното на гювеч. Завиват се зелеви сармички като в листата се зеле се слага от оризовата запръжка и се захлупва в парче пилешко месо. Редят се плътно в гювеча. Отгоре се залива със зелев сок и вода и се оставя на слаба фурна за 1:30-2 часа.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта