Зелеви сарми с кайма, ориз и сланина
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 5194
Сарми с месо и кисело зеле в гювеч.
Автентичността на рецепта идва от два фактора - първо - сармите се пекат в гювеч, като ароматите се смесват по-хубаво, а вкусът се превръща в традиционния за балканските манджи. Второ - резените сланина, които пускат типичната си мазнина, правят ястието неустоимо вкусно, придават му зимна тежест и мирис на домашен семеен уют. Затова рецептата е подходяща за всеки, който иска да внесе щипка разнообразие в приготвянето на домашните зелеви сарми.
Най-важните съставки
брашно, вода, дафинов лист, доматено пюре, кайма, кисело зеле, лук, олио, ориз, сланина, сол, сол и пипер, червен лук, червен пипер, черен пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ