Зелева супа с картофи и моркови
Супа с прясно зеле и пилешки бульон.
Необходими продукти:
- 500 мл пилешки бульон
- 2 глави лук
- 1 морков
- 400 грама прясно зеле
- 6 чери домата
- 7 картофа
- заквасена сметана, наситнен копър или магданоз, сол и пипер на вкус
- мазнина за запържване
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на ситно и го запържете в малко мазнина.
2. Нарежете морковите на кръгчета, картофите на дребни кубчета, а зелето наситнете.
3. Разрежете чери доматките на половинки.
4. Кипнете пилешкия бульон и щом заври добавете в него последователно лука, морковите и картофите. Добавете вода или още бульон докато се получи желаната от вас гъстота. Оставете да се готви до пълното разваряване на картофите.
5. Чак след това добавете зелето, чери доматите и подсолете на вкус. Варете до омекване на зелето.
6. Сервирайте супата поръсена с наситнени билки и заквасена сметана по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ