Зелева салата с моркови, ябълки и майонеза
Салата от зеле с моркови и ябълки с майонезен сос тип салата Колслоу.
Необходими продукти:
- 1 кг зеле
- 1/2 глава лук
- 1-2 моркова - около 150 г общо
- 200 г зелени ябълки
- 4 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. захар
- 6 с.л. майонеза
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето първо на лентички, а лед това наситнете лентички още повече, като ги нарежете напречно. Пресипете в купа и добавете нарязания много на ситно лук.
2. Морковите измийте, обелете по желание и рендосайте на едро ренде. Изсипете в купата.
3. Ябълките почистете от обелката и неядливата сърцевина, рендосайте на едро ренде и залейте веднага с лимоновия сок, за да не потъмняват. След това прибавете при останалите продукти.
4. Поръсете със захарта и солта и залейте с майонезата. Разбъркайте много добре. Най-хубаво става на ръка. По желание сложете ръкавица преди това.
5. Приберете в хладилник до момента на поднасянето.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ