Захаросани бисквити с канела
Дебели курабии с канела, бадеми и захарна коричка.
Необходими продукти:
- 150 г масло
- 1 яйце
- 1 ч.ч. брашно
- 50 г бяла захар
- 50 г бадеми
- канела на вкус
- 3 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
1. Запечете бадемите на сух тиган или на 140 градуса във фурната колкото да освободят аромата си. Внимавайте да не ги препечете. След това ги счукайте в хаванче.
2. Разбийте яйцето с кафявата захар, след това добавете маслото на стайна температура и продължете да бъркате. Можете да използвате миксер.
3. Вече с шпатула вкарайте брашното и бадемите в сместа и месете на ръка до получаването на гладко маслено тесто.
4. Застелете тава с хартия за печене и включете фурната на 170 градуса да загрява.
5. С ръце оформяйте топки (от тази смес се получават 9 големи сладки) подобни на кюфтета. Овалвайте ги в кристалната захар хубаво, след това поръсете щедро с канела и редете в тавата с отстояние една от друга.
6. Печете до позлатяване. Отнема около 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ