Захарни бисквити с ябълки и извара
Ябълкови курабийки с извара и масло.
Необходими продукти:
- 75 г масло
- 50 г захар
- 1 яйце
- 200-220 г ябълки (трябва да останат 150 г след като обелите, почистите, рендосате и изстискате с ръце водата от стърготините)
- 150 г извара
- 180 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 30 г кристална захар за овалването
Начин на приготвяне:
1. Маслото разтопете в купа на водна баня. Изсипете захарта след като се е втечнило на 70%, махнете от котлона и разбърквайте докато захарта се разтвори в него.
2. Чукнете отгоре яйцето и с вилица разбийте на крем.
3. Почистете ябълките и ги рендосайте. С ръце отцеждайте водата от стърготините и добавяйте в купата при крема. Може да си пийнете сока - много е полезен.
4. Добавете изварата и разбъркайте хубаво.
5. Пресейте отгоре брашното, добавете бакпулвера и щипка сол и мешайте докато се получи нещо като тесто. Определено няма да е еластично и не е добра идея да го месите на плота както сте свикнали с други теста. Просто вкарайте ръка в купата и забъркайте, за да се смесят максимално добре компонентите.
6. Застелете си тава с хартия за печене и си сипете кристална захар в чиния.
7. Гребвайте с ръце от тестото, оформяйте на кюфте и овалвайте хубаво в захарта. Редете бисквитите в тавата с отстояние. От това количество трябва да се получат 9-12 бисквити с размера и формата на кюфте на скара.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Позлатяването на коричката е показател, че трябва да вадите. Внимавайте и не се подвеждайте, че в средата са по-светли. Щом краищата са леко потъмнели, значи е време да излизат от печката. Оставете ги да починат 10 минути след изваждане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ