Запечено свинско с лук и кашкавал
Свинско на фурна с лук и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо
- 2 кг лук
- 100 мл олио
- 80 г масло
- сол и черен пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 1 опаковка майонеза
- 200 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на лентички с дебелина около 1,5 см., ширина около 4 см. и дължина - колкото сабя покаже (10-тина см. е идеално.). Обтрийте със сол и пипер и оставете настрана.
2. Лука нарежете на полумесеци и след това гответе на няколко пъти така: Сгорещявате олио в тиган, добавят част от лука, добавяте част от маслото. Преди да извадите от тигана овкусявате със сол, пипер и лют пипер по желание.
3. Половината свинко подредете в леко намаслена тава, като покриете дъното плътно с поне един пласт. Намажете го леко с майонеза и отгоре изсипете лука. Върху него подредете другата част от свинското и пак намажете с майонеза.
4. Пуснете да се пече на 180 градуса за 40 минути.
5. Кашкавала рендосайте или нарежете на лентички. Поръсете ястието с него и върнете да се допече за още 8-10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ