Запеканка с патладжани, домати и моцарела
Домати и патладжани с яйчен сос на фурна.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 150 мл мляко
- 3 с.л. брашно
- 3 патладжана
- 3 домата
- 150 г моцарела
- 80 мл олио или зехтин за пържене
- 4 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- листенца пресен босилек
- малко копър или магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Измийте патладжаните, нарежете ги на шайби с дебелина около 0,5 см. и ги осолете, за да пуснат горчивината си. Измийте и запечете на тиган, грил или плоча, намазнена с растителна мазнина.
2. Нарежете доматите на кръгчета.
3. В тавичка за печене поставете ред патладжани, ред домати, ред моцарела - до изчерпване на количествата.
4. Разбийте яйцата, добавете в тях млякото и брашното, като се стремите сместа да не стане на бучки. Добавете също чесъна (минат през преса или смачкан в хаванче), сол и пипер на вкус. Залейте с нея зеленчуците с моцарелата.
5. Запечете за 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6. След изваждане и леко охлаждане поднесете с наситнените пресни зеленини, които харесвате. Най-добре си акомпанимира ястието с босилек, но копър или магданоз също биха свършили работа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ