Закуска с овесени ядки, кленов сироп, кисело мляко и плодове
Овесена закуска с мляко и какао.
Необходими продукти:
- 4 с.л. овесени ядки
- 4 с.л. ядки (орехи, лешници, бадеми, кашу)
- 200 мл кисело мляко
- 2 с.л. кленов сироп
- 2 с.л. какао на прах
- плодове по избор
- 1 буркан от 500 мл или 2 бурканчета от 250 мл
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте киселото мляко, за да стане по раядко и го изсипете в буркана или поделете в бурканчетата.
2. Добавете какаото, овесените ядки и нарязаните с нож ядки. Разбъркайте отново.
3. Овкусете с кленов сироп, можете да замените с мед. Пак разбъркайте.
4. На финала поръсете с резени пресни или сушени плодове. Не препоръчваме употребата на ябълки и банан, защото потъмняват от окислението.
5. Затворете капака и приберете в хладилник. Можете да хапвате за закуска или да вземете с вас за работното място.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ