Задушено яйце по японски
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 3607
Яйца с кюфтета на пара по японски.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 5 части вода (използвайте яйчените черупки)
- 2 ч.л. даши (гранулиран японски рибен бульон) или заменете с пилешки
- 2 ч.л. лек соев сос
- 6 резена японски рибени кюфтенца (по желание)
- 6 малки кубчета сварено пилешко (по желание)
- 6 скариди скампи (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте всички необходими продукти, като внимавате да не се образуват мехурчета. Изсипете в 5 огнеупорни купички.
2. Включете уреда за готвене на пара, докато се получи въртящо се кълбо на дъното. Прибавете купичките и задушавайте 8 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ