Регистрация

Задушено яйце по японски

Задушено яйце по японски
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3607

Яйца с кюфтета на пара по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 5 части вода (използвайте яйчените черупки)
  • 2 ч.л. даши (гранулиран японски рибен бульон) или заменете с пилешки
  • 2 ч.л. лек соев сос
  • 6 резена японски рибени кюфтенца (по желание)
  • 6 малки кубчета сварено пилешко (по желание)
  • 6 скариди скампи (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте всички необходими продукти, като внимавате да не се образуват мехурчета. Изсипете в 5 огнеупорни купички.

2. Включете уреда за готвене на пара, докато се получи въртящо се кълбо на дъното. Прибавете купичките и задушавайте 8 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Див
  2. s
  3. pitka
  4. Салам
  5. риба
  6. Гата
  7. ПИЛЕ
  8. 4
  9. Мента

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта