Регистрация

Задушено пиле с испански маслини

Задушено пиле с испански маслини
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2295

Пилешки бутчета със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • 4 бр. горно пилешко бутче
  • 2 домата
  • 1 картоф, нарязан на едри кубчета
  • 1/2 глава жълт лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 чаша испански маслини
  • 5 бр. каперси

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера тип „холандска фурна” от лята стомана загрейте 1 с. л. зехтин и запържете пилешкото месо от всички страни до златисто.

2. Докато месото се запържва, нарежете доматите и лука на големи парчета, сложете ги в блендера заено с чесъна и пасирайте до получаването на гъст сос.

3. Когато пилешкото месо се позапържи до златисто, прибавете соса и останалата част от съставките.

4. Кипнете, покрийте с капака и намалете температурата.

5. Оставете ястието да къкри за 2 часа или докато пилешкото месо стане крехко.

6. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта