Регистрация

Задушено месо със сини сливи и бира

Задушено месо със сини сливи и бира
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1662

Гозба с два видна месо в бирен сос със сини сливи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свински ребърца
  • 400 г телешко месо
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 1 червена малка люта чушка
  •  10-15 сини сливи в зависимост от големината
  • 1 бутилка 330 мл бира
  • 4 скилидки чесън
  • 2-3 клонки розмарин
  • сол (аз ползвам морска)
  • черен пипер на зърна
  • бахар по желание
  • дафинов лист по желание

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо измийте и нарежете на големи хапки.

2. Нарежете моркова на едри кубчета, лука на четвъртини, а лютотот чушле наситнете. Сините сливи измийте и разполовете, като махнете костилката.

3. В суха тенджера, сгорещена на силен огън запечете свинските ребърца съвсем за кратко, колкото да хванат коричка. Махнете ги и на тяхно място добавете телешките хапки.

4. Щом телешкото се запече, добавете свинското, залейте с бирата, сложете морковите, лука, небелените скилидки чесън - цели, лютата чушка, сините сливи и подправки. Затворете под капак и оставете да се готви на среден огън около 2 часа

5. След това махнете капака, разбъркайте и гответе още 10-тина минути като усилите огъня.

6. Накрая извадете дафиновите листа и клонките розмарин и сте готови да сервирате. С вкусен хляб, разбира се, защото този сос е просто невероятен.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта