Задушено зеле с ориз и зеленчуци
Постна манджа от прясно зеле със зеленчуци и ориз на тенджера.
Прясно задушено зеле - предлага много варианти за комбинации в постен и месен вариант, мазничко и по-сухичко, на яхнийка или съвсем гъсто. И така полезният зеленчук гарантира семейно основно според вкуса. Каналът Dazzle Spoon предлага да си направим вегански вариант на ориз със зеле и още зеленчуци, който да се превърне в питателна и лека гозба.
За най-лесно зеленчуците се прекарват през чопър. Първо са морковите, които веднага влизат в тенджерата със загрято олио. След тях идва лукът, после зелето, доматите и чушките. Чесънът се наситнява и също се добавя в ястието. Оставя се да покъкри докато злето понамали обема си.
На следващ етап се прибавя измитият ориз, посолява се, налива се вода, овкусява се с дафинови листа и се захлупва под капак до разваряване на ориза. По желание можете да добавите червен или лют пипер, люти чушлета или щипка канела за по-екзотичен аромат. Когато зърната са разварени, ястието е готово. Вкусно е да се хапва както топло, така и студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ