Регистрация

Задушено зеле с масло по ямайски

Задушено зеле с масло по ямайски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 827

Зеле на тиган с моркови, лук, чушки и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 голям морков около 150 г
  • 1 глава лук около 100 г
  • 4 скилидки чесън
  • 2 сладки чушки - може различен цвят за по-шарено
  • 250 г чери домати
  • 700 г бяло прясно зеле
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сушен магданоз
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1-2 люти чушлета по желание
  • 1-2 стръка пресен лук
  • 1 с.л. захар
  • 30 г масло
  • пресен лук и магданоз за гарниране при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете чушките и зелето по отделно на тънки полумесеци. Лука наситнете, чесъна намачкайте, чери доматите измийте и разполовете, пресния лук нарежете на тръбички, а моркова - на тънки дълги тресчици.

2. Сгорещете олиото в тиган, запържете моркова за 4 минути, добавете лука и чесъна, гответе още 2 минути, след това и сладките чушки и гответе 2 минути.

3. Изсипете чери доматите, разбъркайте и добавете зелето. Овкусете със сол, черен и червен пипер, сушен магданоз. Добавете люти чушлета по желание и тръбичките пресен лук. Размешайте добре, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готви 15-20 минути като периодично наглеждате.

4. Поръсете захарта, прибавете бучката масло и разбъркайте. Щом маслото се разтопи и зацвърчи, оставете още 2 минути и махнете от огъня.

5. Поднесете с поръска от пресни листа магданоз или нарязани косо стебла зелен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта