Задушени свински пържоли с чесън
Свинско в собствен сос с картофи и вино.
Необходими продукти:
- 1 кг постна свинска плешка
- 1 кг картофи
- 1 глава чесън
- пикантина (или друга осолена подправка по избор)
- ½ ч.ч.червено вино
- соев сос
- черен пипер
- олио или зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете чесъна и го задушете с олиото в голяма тенджера, за да пусне аромата си.
2. По дъното на тенджерата, върху вече задушеният чесън, наредете пържолките.
3. Задушете ястието за 20-30 минути, без да добавяте вода. В месото има влага, която на този етап му стига, за да се задуши.
4. След като се изпари влагата от месото, върху него наредете средно големи картофи, нарязани на половинки. На този етап може да добавите половин чаша червено вино или вода. Оставате ястието да къкри на тих огън за 20 минути.
5. Малко преди да изключите задушеното, овкусете със соев сос и пикантина.
6. Наблюдавайте ястието и се стремете да остане сос в тенджерата. Ако течността изври, долейте малко вода, идеята е, ястието да се поднесе в собствен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ