Задушени бутчета със зеле на уок
Пиле със зеле и картофи на тиган.
Необходими продукти:
- 1,2 кг долни пилешки бутчета
- сол и пипер на вкус
- 2 глави лук
- 800 г картофи
- 1 голям морков
- 450 г бяло зеле
- 1 с.л. червен пипер
- 50 мл олио
- 50 г масло
- 2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
1. Бутчетата прехвърлете в купа и обтрийте със сол и пипер. Оставете настрана.
2. Зелето нарежете на тънки полумесеци и посолете.
3. Лука също нарежете на полумесеци и посолете.
4. Моркова нарежете на малки кубчета.
5. Картофите обелете, измийте и нарежете на хапки.
6. Сгорещете олиото на силен огън в уока и запържете бутчетата за 5-6 минути като обръщате.
7. Намалете огъня на слаб към умерен, добавете маслото, върху него лука, после картофите, Поръсете със сол и пипер, след това с морковените кубчета и на финала разпределете отгоре зелето. Ястието трябва да остане на пластове, така че НЕ бъркайте и мешайте. Поръсете зелето с червен пипер, сложете на финала два дафинови листа и захлупете с капак.
8. Оставете да се готви 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ